donderdag 21 juli 2016

Rusland plaatst raketschild op de Krim

18 juli - Rusland gaat in augustus het geavanceerde luchtverdedigingssysteem S-400 Triumf plaatsen op de Krim. Het onderdeel dat met het wapensysateem gaat werken is het 18e regiment raketluchtafweer van de 31ste Luchtverdedigingsdivisie. Het is een aanvulling op de op land gestationeerde anti-scheeps-geleide-wapens van Rusland langs de Zwarte Zee.
Intussen is de NAVO bezig met twee gelijktijdige marine-oefeningen in de Zwarte Zee. Meer dan 25 schepen en 1700 marinepersoneel uit Bulgarije, Griekenland, Roemenië en Spanje doen mee aan Breeze 2016 voor de Bulgaarse kust (Burgas). En vandaag is Sea Breeze 2016 begonnen, een marine-oefening van de VS, Oekraïne, Turkije en Roemenië voor de Oekraïense kust. Een permanente maritieme NAVO-structuur in de Zwarte Zee (permanent eskader) is echter op de onlangs gehouden NAVO-top afgewezen.
Bron: EurasiaNet (Joshua Kucera)
UPDATE: 22 juli - De Amerikaanse marine maakte vandaag bekend dat de geleide-wapen-destroyer USS Ross de Bosporus is gepaseerd om zich bij de NAVO-oefening te voegen. Ook het landingsschip USS Whidbey met 500 troepen aan boord is de Zwarte Zee ingevaren voor de oefening.
Op de laatste dag van juli zal de Russische marine ook op de Krim zijn jaarlijkse scheepsparade houden. Daar komen dan voor het eerst het fregat Admiral Grigorovich, verder de kleine geleide-wapen-schepen Serpukhov en Zelyony Doll en de dieselonderzeeërs Novorossiysk and Rostov-na-Don.
Bron: Newsweek (Damien Sharkov)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten