zaterdag 18 juni 2016

Ban Ki Moon roept op om de VN-operatie in Mali te versterken

7 juni - De sekretaris-generaal van de VN, Ban Ki Moon gaat een uitbreiding van het aantal troepen en de kapaciteit van de de MINUSMA-operatie in Mali voorstellen. Hij heeft aan de Veiligheidsraad geadviseerd het aantal VN-militairen te laten toenemen van 11.240 tot 13.289 en de kapaciteit voor verzamelen en analyseren van inlichtingen, luchtsteun en explosievenopruiming te vergroten. Het aantal VN-politiemensen moet toenemen van 1440 tot 1920 door een interventie-eenheid in de hoofdstad Bamako en een detachement rivierpolitie op te richten.
Het mandaat van MINUSMA verloopt 30 juni en moet door de Veiligheidsraad worden vernieuwd.
Bron: Jane's Defence Weekly (Erwan de Cherisey)
UPDATE: 24 juni - Het Oostenrijkse leger heeft een verkenningsteam gestuurd om de inzet van 20 special forces (het Jagdkommando) voor te bereiden in Noord-Mali.
DefenceWeb meldt ook een aanzienlijke vergroting van de vuurkracht van de Franse operatie Barkhane in Mali door het sturen van drie Unitary Rocket Launchers (URL), een variant van de MLRS naar de provincie Tessalit in het noorden. Deze raketartilleriesystemen kunnen vuren tot een afstand van 84 km. Daarnaast hebben de Fransen hier 120 mm mortieren, CAESAR rijdende artillerie en gevechtshelikopters ingezet.
Bron: DefenceWeb (Oscar Nkala)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten