vrijdag 10 januari 2020

Egyptische marine oefent in de Middellandse Zee

5 januari - Op 3 januari heeft de Egyptische marine een grote amfibische oefening gehouden in de Middellandse Zee. Ingezet werden het amfibische aanvalsschip Gamal Abdel Nasser (Mistral-klasse), korvetten van de Gowind-klasse, fregatten van de Perry-klasse en dieselelektrische aanvalsonderzeeërs van de in Duitsland geproduceerde 209-klasse (een succesvol exportartikel). Ka-52K Katran en AH-64 Apache helikopters vlogen vanaf de Gamal Abdel Nasser om samen met F-16s luchtsteun te geven.
Diverse fregatten voor onderzeebootbestrijding (ASW - Anti-Submarine Warfare) en SH-2G Super Seasprite helikopters oefenden tegen onderzeeërs.
De oefeningen vonden plaats tegen de achtergrond van toenemende spanning met Turkije over Libië. Egypte steunt het Lybian National Army (NLA) van generaal Haftar tegen de internationaal erkende GNA-regering van premier Sarraj in Tripoli, die Turkije wil helpen door troepen te zenden.
Half december had Egypte ook al een grote marine-oefening gehouden met dieselonderzeeërs van de Romeo-klasse. Ze zijn door China gebouwd naar Sovjet-model, en gemoderniseerd door de VS. Ze kunnen UGM-84 Harp oon antischeepsraketten afschieten.
Bronnen: Southfront, The Drive - The Warzone (Joseph Trevilthick)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten