woensdag 15 januari 2020

VS-mariniers voeren lange-afstandsoefening uit in Portugal

13 januari - Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crisis Response Africa 20.1 houdt tot en met vrijdag de bilaterale oefening Wild Crocodile II in infiltratie over de lange afstand met Portugese mariniers. De oefening loopt uit op een aanval met vier Osprey MV-22 tiltrotors op een oefencompleks als snelle interventiemacht. Er wordt onder meer met scherp geschoten met M72A7 Light Anti-Tank Weapon raketten.
De VS-mariniers zijn sinds half september in Moron de la Frontera in Spanje. Vanuit vliegbasis Moron verplaatsen ze zich naar het oefengebied bij Lissabon over een afstand van ruim 500 km.
SPMAGTF-CR-AF werd in 2013 opgericht voor snelle interventie onder Africa Command en bestaat doorgaans uit 850 mariniers en matrozen. Daaraan vooraf ging sinds 2011 een kleinere SPMAGTF met 120 mariniers, die vooral bedoeld was voor humanitaire hulp en beperkte krisisinterventie. In 2013 had de eenheid de beschikking over een infanteriecompagnie, zes Ospreys en twee KC-130J Hercules tankvliegtuigen.
Bron: Marine Corps Times (Todd South)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten