donderdag 7 maart 2024

US Army gaat luchtverdediging versterken (1)

28 februari - De landmacht van de VS heeft een witboek uitgegeven met daarin plannen voor veranderingen in de organisatiestruktuur die lopen tot het eind van de jaren twintig. Daarbij hoort onder meer het voltooien van vijf Multi-Domain Task Forces (MDTF). Daaronder vallen onderdelen voor lucht- en raketverdediging en troepen met nieuwe types geleide wapens voor de lange afstand, waaronder hypersonische projektielen. Los van de MDTFs worden nog extra luchtverdedigingseenheden opgericht.

Een centrale plek wordt ingenomen door het Typhon wapensysteem dat in staat is om zowel SM-6 geleide wapens (geschikt voor luchtverdediging maar ook als anti-scheepsraket) als Tomahakw kruisraketten af te schieten.

Voor de nieuwe formaties met hoge prioriteit zijn rond 75.00 extra militaire funkties nodig en gaan er rond 32.000 bij de landmacht verdwijnen. Bij de laatste gaat het om special forces, cavalerie (tanks) en andere eenheden die de laatste twintig jaar zijn opgezet voor contraguerrilla en contraterrorisme.

Bron: The War Zone (Joseph Trevithick) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten