donderdag 21 maart 2024

Permanente pantserbrigade VS in Polen?

13 maart - Een studie van het Center for Strategic and International Studies (CSIS), een belangrijke conservatieve Amerikaanse denktank, concludeert dat de Amerikaanse landmacht in Europa afscheid moet nemen van het model van roulerende troepenonderdelen (8-9 maanden). In plaats daarvan moet een pantserbrigadegevechtsteam permanent worden gestationeerd in Polen en de rest van het rouleren beƫindigd worden.

Momenteel zijn er tal van roulerende onderdelen van de US Army in Europa. Het vooruitgeschoven hoofdkwartier van V Corps heeft drie tijdelijk ingezette brigades onder zich, een lichte infanteriebrigade en twee pantserbrigades (met tankbataljons). Daarnaast is er een roulerend divisiehoofdkwartier, een luchtgevechtsbrigade (helikopters), eenheden voor vuursteun (artillerie en raketten) en gevechtssteun.

Het rapport beveelt ook aan een extra squadron F-16 in Duitsland te stationeren, de onderzeebootbestrijding en luchtverdediging op te voeren en meer vooruitgeschoven materieel- en munitiedepots aan te leggen.

De studie stelt dat het rouleren van eenheden op de lange termijn duurder is dan het vestigen van permanente bases. Bovendien worden in het eerste model de militairen gescheiden van hun partners en gezinnen, hetgeen moreel- en disciplineproblemen zou opleveren.

Bron: Army Times (Davis Winkie)

ZIE OOK: CSIS, Forward Defense - Strengthening US Force Posture in Europe. Maart 2024

Geen opmerkingen:

Een reactie posten