maandag 3 oktober 2022

B-52s uit Fairford vliegen boven het Midden-Oosten [UPDATE]

5 september - Een tweetal nuclear capable B-52s van de US Air Force zijn gisteren in opdracht van Central Command opgestegen van de vliegbasis Fairford in Engeland en vlogen boven de oostelijke Middellandse Zee, het Arabisch schiereiland en de Rode Zee. Ze oefenden met gevechtsvliegtuigen van Koeweit en Saoedi-Arabië. Boven Israël begeleidden drie F-16s van de Israëlische luchtmacht de strategische bommenwerpers "op weg naar de Perzische Golf" (Israëlische legerwoordvoerder).
Afgelopen week bemachtigde de Iraanse marine twee Amerikaanse maritieme drones in de Rode Zee. Enkele dagen daarvoor hadden Revolutionaire Gardisten van Iran een andere zeedrone op sleeptouw genomen, maar moesten die weer loskoppelen toen ze werden achtervolgd door een Amerikaans oorlogsschip. In juni waren B-52s voor het laatst in deze regio geweest.
De B-52s van de 5e Bomb Wing op vliegbasis Minot in Noord Dakota (in totaal vier) waren op 18 augustus aangekomen in Fairford in het kader van een Bomber Task Force in Europa. Een eerdere dergelijke inzet dit jaar eindigde in april.
UPDATE: 23 september - De B-52s, behorend tot het 23ste Expeditionary Squadron, zijn twee dagen geleden teruggekeerd naar de VS.
Bronnen: Associated Press (Isabel Debré), NATO Multimedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten