donderdag 2 juni 2022

Israël oefent grote aanval op Iran (UPDATE)

17 mei - De Israëlische luchtmacht zal later deze maand in het kader van de oefening Chariots of Fire een grootschalige aanval oefenen op Iran, met nucleaire doelwitten. De luchtmachtoefening zal in de laatste week van Chariots of Fire plaatsvinden, vanaf 29 mei. Bij Chariots of Fire komen vrijwel alle onderdelen van het Israëlisch leger in actie, het scenario is een oorlog in het noorden met Hezbollah. De 162ste Pantserdivisie zal naar verwachting een invasie in Libanon oefenen.
De Times of Israel bericht dat door middel van kunstmatige intelligentie en algoritmes het aantal doelwitten dat wordt aangewezen door de militaire inlichtingenafdelingen is verviervoudigd. Er is sinds de oorlog in Gaza vorig jaar een nieuwe inlichtingeneenheid die is belast met het voortdurend aangeven van nieuwe doelen.
De Times neemt ook een bericht van Channel 13 over dat de US Air Force bij de oefening zal helpen met tankervliegtuigen. Tien jaar geleden hield Israël ook al zo'n grote oefening tegen Iran, maar toen was er geen Amerikaanse deelname.
Bron: Times of Israel (Emanuel Fabian)
UPDATE: 1 juni: De nachtelijke luchtmachtoefening met meer dan 100 vliegtuigen en enkele onderzeeërs is aan de gang: lange afstandsvluchten (10.000 km), bijtanken in de lucht en aanvallen van ver verwijderde doelen. Er werd rond Cyprus gevlogen en twee keer bijgetankt. Central Command en het Pentagon ontkennen 
een 'directe' Amerikaanse deelname.
AANVULLING: 29 mei - Op Cyprus zelf deden Israëlische dienstplichtigen en reservisten van de 98ste Divisie Parachutisten aan de oefening mee, samen met eenheden van de luchtmacht en special forces zoals de elite-eenheid Shayetet 13 van de marine.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten