dinsdag 25 augustus 2020

Hershel 'Woody' Williams verschijnt in het oosten van de Middellandse Zee

20 augustus - Midden in de gespannen situatie tussen Griekenland en Turkije is de varende marinebasis Hershel 'Woody' Williams (ESB-4) verschenen in het oosten van de Middellandse Zee, het gebied van de Amerikaanse Zesde Vloot. Het schip (genoemd naar een oorlogsheld uit WO II) was op 27 juli vertrokken uit Norfolk en verliet op op 15 augustus na gebunkerd te hebben Porto Napoli (haven van Napels). Op 18 augustus kwam het schip aan in Souda Bay op Kreta en deze week wordt er geoefend met bondgenoten in de buurt van Griekenland.
De Williams is vooral bestemd om operaties van Africa Command te ondersteunen (onder meer in de Golf van Guinee), maar kan ook worden ingezet door European Command of Central Command.
Volgens marineschepen.nl vaart een Turks eskader met zeven marineschepen al sinds 10 augustus in de Exclusieve Economische Zone van Griekenland om een Turks onderzoeksschip te beschermen dat daar speurt naar olie en gas. De Griekse marine zou dat met twee schepen volgen.
Bron: USNI News (Megan Eckstein)
UPDATE: 26 augustus - De Franse minister van defensie Parly kondigt aan dat vanaf vandaag met luchtmacht en marine in de oostelijke Middellandse Zee zal drie dagen lang worden geoefend door Frankrijk, Cyprus, Griekenland en Italië. De Franse bijdrage bestaat uit drie Rafale gevechtsvliegtuigen, een fregat en een helikopter.
Bron: twitter.com/florence_parly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten