maandag 20 januari 2020

Italië als steunpunt voor militaire interventies van de VS

14 januari - Een interview met de Italiaanse onderzoeksjournalist Antonio Mazzeo belicht het belang van installaties in Italië voor de interventies van de VS in het Midden-Oosten. Zo is er op de Siciliaanse vliegbasis Sigonella sinds twee jaar het relaisstation UAS SATCOM Relay Pads and Facility geopend, waarmee de satellietcommunicatie en de drone-operaties van de Italiaanse luchtmacht en de VS-marine worden ondersteund. Deze rol is vergelijkbaar met die van de basis Ramstein in Duitsland.
Een tweede belangrijke installatie voor de interventies is het grondstation van het nieuwe systeem voor satellietverbindingen MUOS (Mobile User Objective System) van de Amerikaanse strijdkrachten in Nicemi, eveneens op Sicilië. Dit regelt het berichtenverkeer voor 'mobiele gebruikers' (waaronder drones) in alle oorlogsgebieden.
Vlak voor de drone-aanval van de VS op het vliegveld van Bagdad is in Italië intensief luchtverkeer van zware transportvliegtuigen en jachtbommenwerpers waargenomen in de richting van het Midden-Oosten. Daarnaast werden honderden VS-soldaten van de 173ste brigade van de bases bij Vicenza (Camp Darby en het voormalig vliegveld Dal Molin via een luchtbrug van de vliegbasis Aviano verplaatst naar het Midden-Oosten.
Bron: Pressenza (Olivier Turquet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten