vrijdag 23 november 2018

VS en Zuid-Korea beperken oefening Foal Eagle (UPDATE)

21 november - De grote jaarlijkse oefening Foal Eagle van Zuid-Korea en de VS die komend voorjaar wordt gehouden zal worden beperkt in omvang "tot een niveau dat niet schadelijk is voor de diplomatie", aldus de Amerikaanse minister van defensie Mattis. Hij bedoelt het overleg tussen de VS en Noord-Korea over denuklearisatie.
Bron: AFP
UPDATE: 27 november -Generaal Brown, het hoofd van de US Pacific Air forces heeft gisteren gezegd dat de VS niet langer oefenvluchten van bommenwerpers boven Zuid-Korea uitvoeren. De pauze moet ruimte voor diplomatie scheppen over de de-nuklearisatie van Korea.
De bommenwerpers - B-52, B-1B en B-2 - worden sinds 2004 regelmatig gestationeerd op Guam.
Bron: Channel News Asia
AANVULLING: Popular Mechanics beschrijft Foal Eagle. Het is een twee maanden durende gecombineerde oefening (land- en luchtstrijdkrachten, marine en special forces) die het antwoord simuleert op een Noord-Koreaanse aanval. Luchtmacht en marine worden versterkt met troepen uit de VS en Japan.
Het Pentagon heeft 28.500 troepen vast in Zuid-Korea. Een zwaar brigadegevechtsteam van 5000 militairen wordt regelmatig gerouleerd. Het permanente garnizoen omvat drie squadrons F-16, één squadron A-10 voor luchtsteun aan grondtroepen (vliegbases Kunsan en Osan), Patriots en het raketschild THAAD.
Bron: Popular Mechanics Kyle Mizokami)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten