vrijdag 30 november 2018

VS activeren luchtafweereenheid in Duitsland (UPDATE)

28 november - Het VS-leger heeft vandaag voor het eerst sinds de jaren negentig een eenheid luchtdoelartillerie voor de korte afstand in Duitsland geactiveerd. Het 5e bataljon van het 4e Air Defense Artillery (ADA) Regiment is nu operationeel op de Shipton Kaserne in Ansbach (Beieren). Het onderdeel bestaat uit vijf batterijen die zijn uitgerust met de FIM-Stinger luchtdoelraket en valt onder het 10e Army Air and Missile Defense Command van het US Army. De Stingers worden vanaf de schouder afgevuurd en zijn geschikt tegen laagvliegende gevechtshelikopters. Het regiment gebruikt ook het geautomatiseerde mobiele Avenger Air Defense systeem, een geautomatiseerd, mobiel afvuursysteem om Stingers af te schieten.
Het VS-leger in Europa krijgt verder een brigadehoofdkwartier voor de veldartillerie en twee bataljons multipele raketsystemen (MLRS - Multiple Launch Rocket System) erbij en extra ondersteunende eenheden is Grafenwoehr, Hohenfels en Baumholder. In totaal worden 1500 VS-soldaten meer en hun families in Europa gestationeerd.
Bron: Stars and Stripes (Will Morris)
UPDATE: 5 januari 2019 - Er worden ook onderdelen verplaatst: een brigadehoofdkwartier van de militaire politie en een bataljonsstaf binnen Beieren, een  verbindingsbataljon naar Baumholder en een transportcompagnie naar Kaiserslautern.
Bron: Army Times (Todd South)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten