dinsdag 19 juni 2018

Korea's onderhandelen over terugtrekking artillerie

18 juni - Generaals uit Noord- en Zuid-Korea gaan volgens defensiewoordvoerders later deze maand overleggen over mogelijkheden om hun artillerie meer naar achteren te plaatsen als onderdeel van de pogingen om ontspanning rond het extreem gemilitariseerde grensgebied tot stand te brengen.
Noord-Korea zou volgens de laatste Zuid-Koreaanse defensienota uit 2016 rond 14.000 stuks artillerie hebben, waaronder 1500 multipele raketlanceerders (MLRS), de meeste in de buurt van de grens en met bereik tot de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel.
In Zuid-Korea staan de ATACMS (Army Tactical Missile Systems) van de 210e Brigade Veldartillerie van de Amerikaanse landmacht dicht bij de grens. Deze hebben een bereik van 300 km tot de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Daarnaast heeft deze brigade M109A6 gemechaniseerde houwitsers Paladin met radar om vijandelijke artillerie te lokaliseren en uit te schakelen.
Het Zuid-Koreaanse leger zelf heeft rond de 1000 stuks K9 gemechaniseerde houwitsers bij de grens. In oktober moet een brigade met grond-grond geleide wapens operationeel worden die de bunkers van de Noord-Koreaanse artillerie kunnen vernietigen. Ook zal deze brigade beschikken over de Chunmoo MLRS die een bereik tot 160 km hebben.
Bron: Defense News (Jeff Jeong)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten