woensdag 2 mei 2018

Indiase special forces gaan worden ingezet in Kasjmir

30 april - Een elite-eenheid voor terreurbestrijding van de Indiase special forces (NSG - National Security Guard) gaat worden ingezet in Jammu en Kasjmir om het Indiase leger, de politiereserve en de politie te helpen bij bestormingen van woonhuizen en gijzelingssituaties. Het ministerie van binnenlandse zaken, waaronder deze eenheid valt, onderzoekt een voorstel hiertoe.
Een team van de commando's, die vanwege de kledij bekend staan als 'Black Cats', bestaat uit vijf man onder leiding van een onderofficier met bomexperts en scherpschutters. Ze gebruiken Heckler & Koch MP5 machinepistolen, precisiegeweren, radar om door muren te kijken en C-4 explosieven.
De NSG is opgericht in 1984 na de bestorming van de Gouden Tempel in Amritsar en de moord op Indira Gandhi. Ze hebben een sterkte van 7500 en zijn eerder ingezet in Kasjmier, tegen de beweging voor autonomie, die van over de grens wordt ondersteund door Pakistaanse gewapende groeperingen. Vanaf januari tot half maart zijn er in dit gebied zeker 60 incidenten geweest die als terroristisch worden aangemerkt.
Bron: The Indian Express


Geen opmerkingen:

Een reactie posten