woensdag 31 mei 2017

Saber Strike begonnen in Letland

26 mei - De NAVO-legeroefening Saber Strike 17 is op 23 en 24 mei van start gegaan in Letland. Troepen en voertuigen van in de Baltische Zee voorwaarts gestationeerde schepen werden met landingsvaartuigen overgezet naar de haven Ventspils.
Saber Strike oefent de multinationale Enhanced Forward Presence (eFP) Battle Groups van de NAVO. De eigenlijke oefening begint vandaag en zal duren tot 24 juni in Estland, Letland, Litouwen en Polen. Multinational Corps North East (MNC-NE) van de NAVO treedt op als commandocentrum. Belangrijke elementen van de oefening zijn verder een konvooi van Battle Group Poland vanaf Orzysz in Polen naar het zuiden van Litouwen, een amfibische landingsoperatie in Letland, schietoefeningen van verbonden wapens in Polen en Litouwen, een luchtmobiele aanval van Britse mariniers aan de Pools-Litouwse grens en het oversteken van een rivier in dezelfde regio. Een groot aantal NAVO-landen neemt met in totaal 11.000 militairen deel aan de oefening.
Bronnen: Naval Today, US Army
UPDATE: 5 juni - Deelnemers aan het Estische deel van de oefening (1500): Estisch verkenningsbataljon, Britse en Franse troepen, Fins geniepeloton, AH-64 Apache en UH-64 gevechtshelikopers en forward air controllers van de VS.
Bron: Reuters


Geen opmerkingen:

Een reactie posten