donderdag 1 mei 2014

VS-troepen komen aan in Baltische staten

29 april - Een compagnie van het 1ste bataljon, 173ste brigade van het VS-leger uit Vicenza, Italië, is in het weekend aangekomen in Litouwen om te oefenen met de lokale militairen. Een andere compagnie kwam gisteren in Estland aan en vorige week nog twee in Letland op de basis Adazi bij Riga en in Polen. In Polen zal de C-Compagnie een maand oefenen met de 6e Poolse luchtmobiele brigade.
Twee jaarlijkse multinationale oefeningen in de Baltische regio - BALTOPS en Saber Strike - zullen dit jaar juni waarschijnlijk worden opgetuigd met extra schepen en vliegtuigen van het Amerikaanse leger. Er kunnen bijvoorbeeld gevechtshelikopters van de 12de Combat Aviation Brigade uit Ansbach, Beieren, worden toegevoegd.
Bronnen: Stars and Stripes (Matt Millham)
UPDATE: 10 juni -
Aan BALTOPS doen militairen van tien landen en de NAVO mee. Er is onder meer VS-luchtmachtpersoneel van 606th Air Control Squadron en 480th Fighter Squadron uit Spangdahlem (BRD) en de 100th Air Refieling Wing  van RAF Mildenhall (Engeland). Ze doen ook mee aan Eagle Talon, een Poolse oefening. Tegelijkertijd vindt Av-Det Rotation 14-3 plaats op vliegbasis Lask in Polen.
Saber Strike vindt plaats in de Baltische staten met 4500 militairen en 10 NAVO-landen en partners. Daar doet personeel van 435th Contingency Response Group, 435th Air-Ground Operations Wing en 37th Airlift Squadron met C-130s uit Ramstein aan mee. Eenheden van de Amerikaanse Nationale Garde uit diverse staten leveren F-16s en KC-135.
Bron: Air Force Times  (Oriana Pawlyk,)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten