maandag 19 mei 2014

Russische landingsoefening bij Kaliningrad

16 mei - Terwijl de NAVO elders in het Baltisch gebied aan het oefenen is, hebben 300 Russische mariniers van de Baltische Vloot een oefenlanding uitgevoerd bij de enklave Kaliningrad. De oefening had ten doel het verzet van een hypothetische agressor in deze regio die zich had gefortificeerd te breken. De gevechtsoefening zal worden afgerond met een operatie op bataljonsniveau. Er doen momenteel ook een twintigtal voertuigen en landingsschepen mee, waaronder hovercrafts van de Zubr-klasse, die materieel kunnen vervoeren en ook mijnen leggen.
Intussen gaat de NAVO verder met de grootschalige voorjaarsoefening Spring Storm. Daar komt nog deze maand de oefening Steadfast Javelin in Estland bij. De oefeningen worden geleid door Allied Joint Force Command in Brunssum. Officieren van dit hoofdkwartier zijn gisteren in Estland aangekomen.
Bron: RIA Novosti in Kaliningrad en Tallinn
UPDATE: 19 mei - Stars and Stripes merkt op dat op de lijst van deelnemers aan Steadfast Javelin (begonnen op 16 mei) Duitsland niet voorkomt. Als deelnemers worden genoemd: België, Denemarken, Estland, Frankrijk, Letland, Litouwen, Polen, Engeland en de VS. Het oefenscenario gaat uit van een aanval op Estland, die moet worden beantwoord door de bondgenoten. Aktief is de infanterie, verkenningstroepen, genie, gevechtsvliegtuigen, luchtafweer en cybersecurity. Totaal 6000 militairen.
Bron: Stars and Stripes (John Vandiver)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten