dinsdag 18 september 2018

VS-marine oefent met coalitie voor de kust van Djibouti

12 september - De Vijfde Vloot van de VS-marine houdt een reeks oefeningen met bondgenoten. Bij de Theater Amphibious Combat Rehearsal 18 (TACR) zullen patrouilleboten van Task Force 55 voor de kust van Djibouti oefenen met MK-60 Griffin geleide wapens en kanonnen tegen kleine doelen met hoge snelheid [te denken valt aan Iraanse snelboten - TB]. Het gaat om het beveiligen van de zeestraat Bab al Mandeb die de Rode Zee verbindt met de Golf van Aden.
De destroyer Arleigh Burke, het Fleet Anti-Terrorism Security Team, een enterploeg van Task Force 55 (VBSS - Visit, Board, Search and Seizure) en de expeditionaire mijnenbestrijdingscompagnie van Task Force 56 doen mee aan Bright Star 18, de grote oefening samen met Egypte. Hier is het doel het openhouden van het Suezkanaal.
De derde oefening is Mine Countermeasures Exercise 18-3 (MCMEX). Deze wordt door de VS en Engeland vier keer per jaar gehouden.
Intussen is ook de F-35B in  het gebied aangekomen met de Amphibious Ready Group (ARG) van de Essex (LHD 2) om deel te nemen aan de oefeningen. Ze gaan zowel op oefenterreinen in Djibouti als in de internationale wateren voor de kust trainen. De andere schepen van deze ARG zijn de Anchorage (LPD 23) en de Rushmore (LSD-47) .
Momenteel zijn de F-35Bs van het Marine Fighter Attack Squadron (VMFA) 211 op het mariniersschip Essex de enige Amerikaanse gevechtsvliegtuigen op schepen in het Midden-Oosten. Er zijn geen vliegdekschepen in de buurt. De ARG van de Iwo Jima was half juli teruggetrokken uit de Vijfde Vloot.
Bronnen: UPI (Stephen Carlson), USNI (Gidget Fuentes), USNI (Megan Eckstein)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten