maandag 17 september 2018

Terugkeer van Britse troepen uit Duitsland uitgesteld (UPDATE)

9 september - Honderden Britse troepen zullen langer in Duitsland blijven om Rusland af te schrikken en Duitsland onder druk ter zetten om meer voor defensie uit te geven, aldus de Sunday Times. De plannen om alle Britse militairen in 2020 uit Duitsland terug te trekken zijn voorlopig van tafel. In 2019 gaat het om 200 militairen en hun gezinsleden, onder meer een detachement genie voor bruggenbouw voor tanks met M3 amfibische voertuigen. Dit is het belangrijkste onderdeel op dit gebied binnen de NAVO en wordt als regiment gezamenlijk ingezet door de Britse landmacht en de Bundeswehr. Ook het oefenterrein Sennelager bij Paderborn blijft beschikbaar voor de Britten. Hier oefenen tanks en pantservoertuigen en er is een trainingscentrum voor stedelijk gevecht.
Het Britse depot voor maximaal 2000 tanks, pantservoertuigen en trucks bij Monchengladbach (Ayrshire Barracks) zal blijven bestaan.
Bron: The Sunday Times (Tim Shipman, Mark Hookham)
UPDATE: 30 september - Ook na de terugtrekking van de onderdelen zullen 185 Britse landmachtmilitairen en 60 burgerpersoneelsleden van defensie in Duitsland blijven. Op schietterrein Sennelager en de bruggenbouwkapaciteit in Minden in het noordoosten van Noord-Rijn-Westfalen ten westen van Hannover blijft Brits personeel gestationeerd.
Tot 2015 waren er 5200 Britse militairen in Duitsland bij de British Forces Germany, de opvolger van het British Army of the Rhine (BAOR - 53.000 in 1967),
De VS hebben momenteel 33.000 militairen in Duitsland op 36 bases en marinemensen en mariniers op zee. In 2020 zal dat aantal vermeerderd zijn met 1500 soldaten.
Bron: Deutsche Welle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten