dinsdag 25 september 2018

Special forces VS-mariniers actief in Tunesië

20 september - Onderzoek van de site Task and Purpose maakt aannemelijk dat een eerder vermeld treffen van Marine Raiders (de special forces van het Marine Corps van de VS) met Al Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM) op 28 februari 2017 heeft plaatsgevonden in Tunesië bij de Djebel Semmama ten noordoosten van Kasserine bij de grens met Algerije.
De VS zijn al vierenhalf jaar militair aanwezig in Tunesie, officieel in een adviserende rol, maar uit het aangehaalde voorbeeld blijkt dat het wel degelijk om een oorlogsmissie gaat, bedoeld om de jihadisten uit dit bergachtige gebied te verdrijven.
Daarnaast krijgt Tunesië nu de meeste militaire hulp van de VS van alle Noord-Afrikaanse en Sahellanden na Egypte. Sinds februari 2014 zijn special forces van de VS ingezet vanuit een afgelegen basis in het westen van het land. De luchtmacht van AFRICOM vliegt hier vaak met verkenningsdrones vanaf bases in Sigonella op Sicilië en het Italiaanse eiland Pantelleria. Ook zijn militair personeel van de VS en drones aanwezig op vliegbasis Sidi Ahmed in Bizerte.
Bron: Task and Purpose (Héni Nsaibia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten