donderdag 8 februari 2024

VS-mariniers op zoek naar schepen

25 januari - Het Amerikaanse Korps Mariniers (USMC) heeft een tekort aan amfibische schepen waarmee ze naar verre kusten getransporteerd moeten worden. De produktie van nieuwe amfibische schepen in opdracht van het Pentagon dreigt te stagneren. In de Stille Oceaan hebben de mariniers nu al enkele keren gebruik gemaakt van de expeditionaire snelle transportschepen (EPF) van de marine om een deel van de mariniers van de 11e Marine Expeditionary Unit (MEU) te vervoeren naar oefengebieden. Ideaal is dat niet, want die schepen zijn niet speciaal ontworpen voor amfibische operaties (landingen). De rest van de eenheid moest per luchttransport reizen.

In het Midden-Oosten ligt nu de 26ste MEU met de groep parate amfibische schepen van de Bataan voor de kust van Israƫl. Die zijn daar vanaf juli en moeten binnenkort worden afgelost. Maar dan is er daarvoor geen parate groep amfibische schepen aan de Oostkust van de VS beschikbaar.

De snelle transportschepen en ook de expeditionaire drijvende bases van de marine missen enkele cruciale middelen bij de inzet met mariniers, zoals ondersteuning met vliegend materieel en munitieopslag.

Bron: Defense News (Megan Eckstein)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten