maandag 1 juli 2019

F-35s van Engeland, de VS en Israël oefenen samen (UPDATE 2)

27 juni - Tri-Lightning is een eendaagse gezamenlijke oefening van de F-35s (Joint Strike Fighters) van de VS (F-35A), Engeland (F-35B) en Israël (F-35I). De VS-luchtmacht van Central Command vloog de toestellen vanaf vliegbasis Al Dhafra in de Verenigde Arabische Emiraten, de Britten vanaf hun basis Akrotiri op Cyprus en de Israëli vanaf vliegbasis Nevatim in Israël. Een scala van andere types gevechtsvliegtuigen speelden de oefenvijand bij de luchtgevechten. De oefening werd op 25 juni gehouden boven het oostelijk deel van de Middellandse Zee.
Bron: Defence Blog, US Air Force (Lt. Col. Christine D. Millette)
UPDATE: 26 juni - De Britse F-35Bs hebben samen met Typhoons vanaf Cyprus voor het eerst gevlogen boven Syrië en Irak in het kader van de operaties tegen ISIS. Zes F-35Bs van 617 Squadron waren op 21 mei in Akrotiri aangekomen voor zes weken vliegen in oefening Lightning Dawn. Daarna werd besloten ze ook operationeel in te zetten voor Operation Shader, de Britse bijdrage in de oorlog tegen ISIS. De toestellen worden gevlogen door piloten van de luchtmacht en de marine.
Bron: Associated Press
UPDATE 2: 4 juli - De F-35s van de USAF oefenen samen met de Italiaanse F-35s en Eurofighter Typhoons boven Italië. Dit is meegedeeld door USAF Europe en Africa.
Bron: Defence Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten