donderdag 18 oktober 2018

VS-huurlingen als doodseskader in Aden

16 oktober - Een team bestaande uit voormalige en deels nog actieve special forces van de VS is ingehuurd door het partikuliere militaire bedrijf Spear Operations Group uit Delaware om vanaf december 2015 een reeks moordaanslagen te plegen op tientallen vooraanstaande geestelijke leiders en kaders van de Al-Islah partij in Aden, zo onthult Buzzfeed.
De opdrachtgevers zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die samen met Saoedi-Arabië een interventie-oorlog uitvechten in Jemen en daarbij hun eigen agenda hebben (beheersing van de Rode Zeekust en met name Aden). Al-Islah is een politieke partij, die wordt beschouwd als de Jemenitische tak van de Moslimbroeders, de rivalen van Saoedi-Arabië en de Emiraten. In de Jemenitische burgeroorlog staan ze aan de kant van de partijen die strijden tegen de Houthi's.
Het special forces team kreeg van de regering van de VAE militaire rangen om ze te beschermen tegen mogelijke juridische acties. Het optreden als huurling in buitenlandse legers is in de VS niet per se verboden.
Bron: Buzzfeed News (Aram Roston)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten