vrijdag 20 juli 2018

Pentagon verplaatst materieel van Irak naar Syrië

19 juli - Het Pentagon heeft besloten om een 25-tal pantservoertuigen en materieel om mijnen op te ruimen niet, zoals eerder gepland naar Irak te sturen, maar naar Syrië. De voertuigen kunnen een brigade van 3500 militairen ondersteunen. De mijnenruiming in Syrië van de VS is tot nu toe vooral gebeurd in Raqqa.
Het einde van grote gevechtsoperaties tegen ISIS in Irak was in april aangekondigd, waarbij het verantwoordelijke landmachtcommando werd ontbonden. De 10e Bergdivisie verklaarde dat ze zouden beginnen een deel van de troepen naar huis te brengen. In december waren er nog 5200 VS-militairen in Irak.
Intussen heeft de NAVO-top in Brussel besloten komende herfst een trainingsmissie voor het Iraakse leger en militaire scholen op te gaan zetten onder leiding van Canada. Rond 250 Canadese militairen met vier Griffon gevechtshelikopters zullen samen met soldaten uit andere NAVO-landen een aantal buitenposten in Bagdad en omgeving voor deze missie inrichten. Gesprekken hierover met de Iraakse regering zijn overigens nog gaande.
Bronnen: Al-Monitor (Jack Detsch)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten