maandag 28 augustus 2017

US Marine Corps als wereldwijde interventiemacht

17 augustus - De website SouthFront geeft een nuttig overzicht van het Korps Mariniers van de VS (totaal 182.000 mariniers in actieve dienst en 38.500 in de reserve).
Er zijn vijf belangrijke operationele formaties:
1. Marine Air Ground Task Forces (MAGTF). Kleine, flexibele, zelfstandig optredende eenheden van gecombineerde wapens, bestaande uit onderdelen in de lucht, op de grond, op zee en logistieke eenheden.
2. Marine Expeditionary Forces (MEF). Dit zijn de belangrijkste grootschalige formaties, die slagkracht leveren voor amfibische landingsoperaties en het vormen en vasthouden van een bruggehoofd op land. Er zijn er drie van: I MEF in het zuidwesten van de VS, II MEF in het zuidoosten en III MEF in Japan en Hawaii. Ze maken gebruik van voorwaarts gestationeerde schepen van de marine of Military Sealift Command (MSC).
3. Marine Expeditionary Brigades (MEB). Dit zijn onderdelen van de MEF die bestemd zijn voor kleinere operaties bij snelle interventie. Er zijn drie regionale MEB's: de 1ste MEB (valt onder I MEF) voor Pacific Command en Central Command, de 2e MEB (onder II MEF) voor European, Central en Africa Command en de 3e MEB (onder III MEF) voor Pacific Command.
4. Marine Expeditionary Units (MEU). Voorwaarts gestationeerde interventie-eenheden ter grootte van een met artillerie, pantservoertuigen, landingsvaartuigen, genie en verkenningseenheden versterkt mariniersbataljon. Eventueel kunnen special forces worden toegevoegd. Er zijn er zeven: 11, 13 en 15 MEU (I MEF), 2, 24 en 16 (II MEF) en 31 MEU (III MEF). Ze varen met hun materieel mee op de landingsvaartuigen van een Amphibious Ready Group.
5. Special Purpose Marine Air-Ground Task Forces (SPMAGTF). Speciale eenheden die bestaan uit de kern van een MAGTF met eventueel extra-eenheden naar behoefte, in elk geval meestal kleiner dan een MEU. Ze zijn bestemd voor speciale missies zoals training met buitenlandse legers, humanitaire operaties en evakuaties.
Bron: SouthFront (Brian Kalman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten