maandag 15 februari 2016

VS zetten meer Patriot-raketten in in Zuid-Korea

12 februari - De VS sturen een extra batterij Patriot-raketten naar Zuid-Korea. Dit is een reactie op de lancering door Noord-Korea van een raket voor de lange afstand die een object in een baan om de aarde heeft gebracht. De nieuwe batterij Patriot komt uit Fort Bliss in Texas en is gaan oefenen in raketverdediging op vliegbasis Osan bij de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Het is niet bekend gemaakt hoe lang ze blijven. Er was al een operationele batterij Patriot van de VS in Zuid-Korea.
De VS en Zuid-Korea praten ook over de stationering van het Terminal High-Altitude Area Defense (THAAD) systeem, dat meer geavanceerd is. Dit zou op verzet van China kunnen stuiten dat vindt dat THAAD een bedreiging is voor zijn strategische kernmacht.
Bron: Associated Press (Hyung-Jin Kim)
UPDATE: 17 februari - Vier geavanceerde F-22 stealth gevechtsvliegtuigen van de VS hebben vandaag laag boven Zuid-Korea gevlogen als machtsvertoon tegen Noord-Korea. Ze werden begeleid door andere vliegtuigen van de VS en Zuid-Korea en landden op Osan. Het is niet bekend hoe lang ze hier blijven.
Bron: Associated Press (Lee Jin-Man)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten