maandag 22 juni 2015

Israël overweegt reorganisatie van de special forces

15 juni - Het Israëlische leger overweegt de special forces te reorganiseren. Het plan is een Special Forces Regiment op te richten dat elitetroepen combineert met undercover special forces en een Joint Special Operations Command (JSOC) dat special forces van landmacht, luchtmacht en marine gaat integreren.
Het regiment zou bijvoorbeeld reguliere elitetroepen zoals Egoz (Amandel) van de Golani Brigade en Rimon (Granaatappel) van de Givati Brigade, maar ook geheime special forces eenheden zoals Duvdevan (Kers) van het Centrale Commando, het 101ste Cobra bataljon van de Parabrigade en de speciale gevechtsgenie Maglan omvatten. Het geheel zou lijken op een Amerikaans regiment Rangers.
Een eerdere poging om special forces eenheden zoals de Sayeret Matkal - de verkenningsgroep van de generale staf -, de Shaldag (IJsvogel) paracommando's en het Flottielje 13 van de marine tot een eenheid te smeden als Dieptecommando dat achter de vijandelijke linies zou werken lijkt vastgelopen in bureaukratie en niet verder te komen dan ad-hoc samenwerking bij operaties.
Bron: Defense News (Barbara Opall-Rome)
UPDATE: 6 juli - Een nieuwe commandobrigade onder de 98ste Paratrooper's Divisie is opgericht. Er vallen vier elite-eenheden van de infanterie onder: Egoz (Golani Brigade), Rimon (Givati Brigade), Duvdevan (Centrale Commando) en Maglan (gevechtsgenie). De brigade wordt gemodelleerd naar de 75ste Ranger Regiment van de Amerikaanse landmacht. Het idee van een JSOC als nieuw bevelsniveau is hiermee nog niet ingevoerd.
Bron: Defense News (Barbara Opall-Rome)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten