donderdag 14 mei 2015

VS-mariniers en special forces oefenen voor Afrikaanse operaties

10 mei - Leden van de Special Purpose Marine Air Ground Task Force- Crisis Response-Africa (SPMAGTF-CR-AF) hebben samen met de 10th Special Forces Group van de US Army geoefend op het oefenterrein Baumholder in Duitsland, waar een complex van verlaten huizen staat voor dit soort doeleinden.
Het is de bedoeling dat mariniers en special forces van de landmacht in de toekomst operaties gaan uitvoeren met kleine gezamenlijke teams, vooral in Afrika en de Pacific. Dit is onderdeel van het nieuwe (post-Afghanistan) operationele concept Expeditionary Force 21.
De mariniers hebben ook net twee maanden Afrikaanse special forces getraind in Oeganda. Het ging om een basiscursus inlichtingen voor onderofficieren (zeven weken) en officieren (acht weken): analyse, onderzoek, rapportage, kaartlezen, contraguerrilla en terreurbestrijding. De trainers kwamen van de Regional Joint Intelligence Training Facility (RJITF) van EUCOM en AFRICOM in het Britse Molesworth. De leerlingen kwamen uit Oeganda, Burundi, Tanzania, de Comoren, de Seychellen en Djibouti.
Bronnen: Marine Corps Times (James K. Sanborn) en Marine Corps Times

Geen opmerkingen:

Een reactie posten