maandag 30 juni 2014

VN breidt militaire operatie in Mali uit

25 juni - De Veiligheidsraad heeft de vredesmissie in Mali (MINUSMA) mandaat gegeven om de aktiviteiten uit te breiden met het oog op de voortdurende onrust in het land. De bescherming van burgers in het onstabiele noorden en de militaire VN-aanwezigheid wordt uitgebreid van de steden naar het platteland, ook door middel van lange-afstandspatrouilles.
Daarnaast zijn het opnieuw beginnen van politieke onderhandelingen en het stimuleren van nationale verzoening prioriteiten.
Het mandaat wordt verlengd tot 30 juni 2015, waarbij het plafond van 11.200 militairen en 1440 politie blijft gehandhaafd. De reële sterkte is aanzienlijk minder - 8280 militairen en 980 politiemensen.
De passage over de patrouilles over lange afstand kan van belang zijn voor de Nederlandse commando's (KCT), omdat zij hierin zijn gespecialiseerd.
Bron: Associated Press
UPDATE: 3 december - Een lange-afstand patrouille van KCT heeft gisteren vrijf 122 mm raketten aangetroffen ten zuidoosten van Almoustarat (regio Gao). De patrouille had informatie gekregen over de aanwezigheid van een groep van 35-50 gewapende mannen in een defensieve formatie. \Het gevonden materieel wordt na het afschieten niet geleid en heeft een bereik van 20 tot 30 km.
Bron: Zone Militaire (Laurent Lagneau)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten