donderdag 22 november 2012

Vuur vanuit Gaza legt accent op Israëlisch-Amerikaanse oefening

17 nov .2012 - De grootste Israëlisch-Amerikaanse luchtverdedigingsoefening Austere Challenge 12  (AC 12) is vorige week op 12 november afgesloten onder gevechtsomstandigheden met simulaties en geplande schietoefeningen van Patriot raketten terwijl er vanuit de Gazastrook raketsalvo's werden afgeschoten. Na afloop van de oefening op 14 november begon Israël direkt met operatie Pillar of Defense, bombardementen vanuit de lucht tegen Gaza.
Aan AC-12 namen van Amerikaanse kant 1000 militairen in Israël zelf en andere lokaties meegerekend in totaal 3500 militairen deel. De ingezette wapensystemen waren Pac-3 batterijen, een Aegis kruiser, de door Amerikanen bediende AN/TPY-2 X-ban radar die in Israël staat en geavanceerde verbindingen. De oefening kost de Amerikanen 30 miljoen dollar.
Van Israël deden 2000 militairen mee met het hele onderscheppingsnetwerk: Arrow, Iron Dome, Patriot,  Pac-2 en delen van de kommandostruktuur van het in ontwikkeling zijnde systeem David's Sling. Het Israëlische aandeel kost 76,4 miljoen dollar.
Bron: Air Force Times (Barbara Opall)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten