donderdag 23 juli 2020

In een hoekje van Camp Darby wappert de Italiaanse vlag

17 juli - Ook tijdens de Coronakrisis werd er Camp Darby in Italië, het grootste arsenaal van de VS buiten de VS zelf, doorgewerkt. Een stukje 'beschermd' bos is gekapt voor de aanleg van een raccordement, een plaats waar militaire voertuigen en materieel op het spoor kunnen worden gezet. De 20 meter hoge terminal met vier sporen, die elk plaats bieden voor negen wagons en een nieuwe brug over het Canale dei Navicelli, sluit aan op de lijn Pisa-Livorno. Twee treinen per dag leggen een nieuwe verbinding met de haven van Livorno en het vliegveld van Pisa. Tot nu toe kon het alleen over de weg en via het kanaal.
Op Camp Darby staan 125 bunkers waar meer dan een miljoen artilleriegranaten, vliegtuigbommen en geleide wapens zijn opgeslagen, een voorraad die constant wordt aangevuld.
Sinds 2017 doen nieuwe grote schepen, die elk meer dan 6000 voertuigen kunnen vervoeren, maandelijks de haven van Livorno aan om wapentransporten voor het Midden-Oosten (havens Aqaba, Jeddah e.a.) te halen en te brengen.
Een klein hoekje van de basis (34 van 1000 hectare) is nu aan het Italiaanse leger gegeven om er het Special Forces Command (Comando delle Forze Speciali dell'Esercito - COMFOSE) te vestigen (vroeger in Pisa). Daar waait dan trots de Italiaanse vlag, tevens boven de verblijven van de 'Army Spyops Units'. Een 'groene modelkazerne' - dat dan weer wel.
Bron: Global Research (Manlio Dinucci - Il Manifesto)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten