woensdag 11 januari 2023

VS-mariniers in Okinawa om afgelegen eilanden te verdedigen

10 januari - Het Amerikaanse Korps Mariniers zal een snelle interventie-eenheid stationeren op het Japanse eiland Okinawa om samen met Japan afgelegen eilanden in het zuidwesten van Japan te verdedigen. Het betreft een Marine Littoral Regiment (MLR) met geleide wapens dat in 2026 geheel paraat moet zijn .
Een ander MLR moet worden geplaatst op het overzeese gebiedsdeel Guam van de VS door twee bestaande regimenten te reorganiseren. Zo'n kustregiment mariniers MLR telt rond 1800-2000 personeel en stuurt kleine detachementen naar bedreigde eilanden en ondersteunt ook verder de Amerikaanse vloot. De maatregelen maken deel uit van de grootscheepse reorganisatie van de mariniers die in 2020 is begonnen. In maart vorig jaar is er al een MLR van Indo-Pacific Command opgericht in Hawaii.

Japan en de VS hebben in november ook een Bilateral Intelligence Analysis Cell opgezet op vliegbasis Yokota in een buitenwijk van Tokio om de resultaten te analyseren van de MQ-9 verkenningsdrones van de Amerikanen die tijdelijk zijn gestationeerd op vliegbasis Kanoya in de prefektuur Kagoshima .
Bron: Japan Times

Geen opmerkingen:

Een reactie posten