maandag 16 januari 2023

De logistieke cel voor Oekraïne in Wiesbaden (UPDATE)

3 januari - De Neue Zürcher Zeitung (Engels) brengt als eerste een reportage uit de logistieke cel voor wapentransporten naar Oekraïne op de Clay-kazerne bij vliegveld Wiesbaden-Erbenheim. De International Donor Coordination Centre (IDCC) van 17 (meest NAVO-) landen bij het hoofdkwartier van US Army Europe is er sinds augustus gevestigd en omvat nu 120 militair-logistieke experts onder leiding van een Britse brigadegeneraal (*). In november hebben de VS aangekondigd voor komende zomer een nog grotere eenheid voor lange termijn in Wiesbaden te vestigen, de Security Assistance Group Ukraine. met 300 personeel geleid door een Amerikaanse luitenant-generaal (***), waaronder dan ook de IDCC zal vallen.
Vooralsnog zorgt de logistieke cel ervoor dat wapens op de Oekraïense bestemmingen aankomen (via Polen, Slowakije of Roemenië) en ook voor training en reparaties. Die laatste zijn een grote zorg, er zijn bijv. vijftien verschillende artilleriesystemen, een derde van de houwitsers uit het Westen zijn gemiddeld op non-actief. Er is een systeem voor begeleiding van onderhoud op afstand, maar soms is het zo gespecialiseerd of fabrieksgeheim dat de wapensystemen naar de grens moeten gebracht worden om door geselekteerde technici gerepareerd te worden.
Bron: Neue Zürcher Zeitung (Julia Monn, Andreas Rüesch) 

UPDATE: 16 januari - Het Pentagon is op het Duitse oefenterrein Grafenwoehr begonnen met uitgebreide gevechtstraining voor het Oekraïense leger. Een groep van 500 militairen moet in 5 tot 8 weken gevormd worden tot een bataljon dat is opgeleid voor het gevecht met verbonden wapens (d.w.z. artillerie, infanterie en pantservoertuigen). Ze zullen onder meer gebruik maken van Bradley pantserinfanterievoertuigen .Deze vorm van training gaf het VS-leger ook voorafgaand aan de invasie aan de Oekraïners. Het wordt uitgevoerd door 7th Army Training Command van US. Army Europe Africa
Bron: Associated Press  (Lolita C. Baldor)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten