maandag 18 juli 2022

Zuid-Korea krijgt Strategisch Commando

11 juli - Zuid-Korea krijgt in 2024 een nieuw Strategisch Commando waaronder alle middelen gaan vallen die het land in staat stellen zijn strategie voor een pre-emptieve aanval uit te voeren. Tot nu toe vallen deze wapensystemen onder de afzonderlijke krijgsmachtdelen. Een pre-emptieve operatie is een aanval die wordt uitgevoerd, wanneer men ervan overtuigd is over inlichtingen te beschikken dat de vijand op het punt staat zelf aan te vallen. Het Stategisch Commando krijgt zijn opdrachten van de Verenigde Chefs van Staven.
De Zuid-Koreaanse pre-emptieve strategie Kill Chain wordt uitgevoerd tegen Noord-koreaanse militaire installaties zoals raketsilo's. Daarnaast kontroleert het nieuwe commando ook het Korea Massive Punishment and Retaliation plan dat in werking treedt in geval van een nucleaire aanval. Het plan omvat de inzet van ballistische raketten en hoog-explosieve ladingen. Het komt neer op de totale vernietiging van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.
Onder het Strategische Commando gaan vallen:
- De Hyunmoo-2 ballistische raketten van Missile and Strategic Command van de landmacht
- De PAC-3 luchtverdedigingsraketten, de F-35 gevechtsvliegtuigen en de Global Hawk verkenningsdrones van Missile defense Command van de luchtmacht
- De 3000-ton onderzeeërs (Dosan Ahn Changho klasse) met ballistische raketten van de marine
- Militaire spionagesatellieten
- Cyberoorlog en operaties in de ruimte
Bron: Defense News (Daehan Lee)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten