dinsdag 5 juli 2022

Amerikaanse tanks blijven in Korea

1 juli - De Amerikaanse landmacht zal vanaf de herfst niet langer hele tankbrigades laten rouleren in Zuid-Korea. In plaats daarvan zal er nu elke negen maanden een nieuw lichter Stryker brigadegevechtsteam (pantserwielvoertuigen) naar Korea gaan. Bovendien blijven de bestaande tanks en uitrusting van de huidige pantserbrigades (met tanks en pantserinfanterievoertuigen) in Zuid-Korea op dezelfde manier als in Europa het materieel is opgeslagen in depots. Hierdoor kon onlangs snel een tankbrigade uit Fort Stewart (Georgia) worden ingevlogen als antwoord op de Russische invasie in Oekraïne.
Tot 2015 was de 1ste Pantserbrigade (ABCT) van de 2e Infanteriedivisie (de 'IJzeren Brigade') permanent gestationeerd in Korea. Daarna werd telkens een tankbrigade gerouleerd.
De nieuwe maatregel is onderdeel van de geleidelijke vermindering van de Amerikaanse vuurkracht in Zuid-Korea, hoewel in mei ook een permanent luchtcavaleriesquadron (helikopters) juist werd geactiveerd.
Military Times ziet de keuze voor een Strykerbrigade als erkenning dat de zware pantserbrigades van US Army te veel zijn belast door de oorlog in Oekraïne. Er zijn er nu drie in Europa (normaal één). De brigade in Roemenië kan mogelijk later worden vervangen door een Infanteriebrigade.
* Er zijn dus drie soorten brigadegevechtsteams bij de landmacht in de VS: Pantserbrigade (met tanks), Strykerbrigade en Infanteriebrigade (met Humvees)
Bron: Military Times (Davis Winkie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten