zaterdag 22 september 2018

De Truman is terug in het spel (UPDATE 4)

19 september - Het vliegdekschip Harry S. Truman is terug in het operatiegebied van de Zesde Vloot (Middellandse Zee en delen van de Atlantische Oceaan) samen met de geleide-wapen-kruiser Normandy en de destroyers Arleigh Burke en Forrest Sherman.
De Truman was op 21 juli bij verrassing teruggegaan naar de thuishaven Norfolk na vanaf 11 april in de Middellandse Zee te zijn geweest om doelen van ISIS in Syrië te bombarderen.
Op 28 augustus voer de Truman opnieuw uit voor training en oefeningen met het vliegdekschip Abraham Lincoln. Na ook met de Canadese marine te hebben geoefend wordt de Truman met eskorte nu weer gekombineerd met de geleide-wapen-destroyers Bulkeley en Farragut die waren achtergebleven bij de Zesde Vloot. Het is nog onduidelijk of het hele eskader verder gaat naar het inzetgebied van de Vijfde Vloot (Midden-Oosten).
Bron: Navy Times (Mark D. Faram)
UPDATE: 20 september - De Truman houdt manoeuvres in de buurt van IJsland.
UPDATE 2: 4 oktober -  De Harry S Truman duikt onverwacht op in de Noordzee.
UPDATE 3: 9 oktober - De Truman gaat een sleutelrol vervullen in de grote NAVO-oefening Trident Juncture 2018 van 25 oktober tot 7 november. De oefening gaat uit van een artikel 5 scenario (gewapende aanval op een lid van de NAVO). Het speelt zich af in het midden en oosten van Noorwegen, delen van de Atlantische Oceaan en de Baltische Zee, waaronder IJsland en het luchtruim van Finland en Zweden.
UPDATE 4 - 20 oktober - De Truman is gisteren de Noorse Zee binnengegaan, aan de andere kant van de zogenaamde GIUK Gap, de wateren rond Groenland, IIsland en het Verenigd Koninkrijk (UK), de linie in de Atlantische Oceaan waar de NAVO wordt geacht de Russische vloot tegen te houden, zodat de aanvoerroute naar Europa wordt beschermd. Het laatste VS-vliegdekschip dat hier kwam was de in 1996 uit de vaart genomen America (in 1991). Eind oktober gaat de Truman meedoen aan de NAVO-oefening Trident Juncture.
Bron: Navy Times (Geoff Ziezulewicz, David B. Larter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten