maandag 16 januari 2017

Israël wil meer oefenen met NAVO-landen

12 januari - De Israëlische marine zal dit voorjaar voor het eerst samen met Frankrijk en Cyprus deelnemen aan de traditioneel trilaterale oefening Noble Dina (vorig jaar met de VS en Griekenland). Tot de breuk van Israël en Turkije in 2010 werd de oefening door Israël, Turkije en de VS gehouden. Griekenland nam toen de plaats van Turkije in. Vorig jaar deden een geleide-wapen-destroyer en een P-3C marinevliegtuig voor onderzeebootbestrijding van de VS mee, alsmede Military Sealift Command (MSC). Dit jaar zijn er dus vijf marines aanwezig.
Er is dit jaar nog een oefening gepland van de marines van Israël, de VS en Griekenland, namelijk Reliant Mermaid. Dat gaat vooral over search and rescue.
Het Britse oorlogsschip Bulwark, onderdeel van de Joint Expeditionary Force (JEF), bracht in november een week door in Israël voor gezamenlijke oefeningen en ontspanning. Eind september stuurde de Israëlische marine een onderzeeër en twee oppervlakteschepen naar de basis Taranto van de Italiaanse marine.
Bron: Defense News (Barbara Opall-Rome)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten