maandag 3 juni 2013

Jordanië gaat oefenen met 18 landen

25 mei - Meer dan 15.000 soldaten van 18 landen gaan de komende weken in Jordanië een militaire oefening houden. Bij oefening Eager Lion 2013 zijn troepen van de VS, Engeland, Bahrein, Canada, Tsjechië, Egypte, Frankrijk, Irak, Italië, Libanon, Pakistan, Polen, Qatar, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen betrokken. Er wordt geoefend in humanitaire en militaire gevechtsoperaties en logistiek. De oefeningen duren twee weken.
Bron: AFP
UPDATE - Het Pentagon zet batterijen raketverdediging en mogelijk F-16s in. Jordanië heeft gevraagd om Patriots permanent te stationeren. Amerikaanse woordvoerders zijn hier onduidelijk over. Ze zeggen dat Patriot batterijen maar een beperkte dekking geven tegen SCUD-raketten vanuit Syrië, omdat het systeem niet is ontworpen om grote gebieden te beschermen.
Bron: The Wall Street Journal (Adam Entous)
UPDATE 2,  3 juni - Het Pentagon heeft bekend gemaakt dat de Patriots na de oefening in Jordanië achter zullen blijven. De Patriots kunnen eventueel dienen voor een no-fly zone. Er worden 12 tot 24 F-16s en een of twee batterijen Patriot naar de oefening gestuurd.
UPDATE 3 - De oefening is op 20 juni beëindigd. Naast het materieel blijven 700 Amerikaanse gevechtstroepen achter in Jordanië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten