vrijdag 24 mei 2024

US Air Force wijst zes bases aan voor interventie-inzet

15 mei - De Amerikaanse luchtmacht heeft zes bases aangewezen in het kader van een nieuw model voor wereldwijde inzet met 'luchtmachttaakgroepen' dat beter is aangepast aan de moderne oorlogsvoering. De geselekteerde vliegbases zijn Davis-Monthan (Arizona), Scott (Illinois), Joint Base San Antonio en Dyess (allebei Texas), Fairchild (de staat Washington) en Seymour Johnson (Noord Carolina).

Het idee is dat op elke basis rond 50 luchtmachtmilitairen de zes taakgroepen - elk onder leiding van een kolonel - gaan vormen, die volgend jaar worden ingezet met hun teams (honderden tot duizenden militairen). In oktober 2025 gaan er twee naar het Midden-Oosten en één naar de Pacific. De overige drie vormen in april 2026 de aflossing.

In het oude model werden militairen van verschillende bases gekombineerd bij een inzet, waardoor ze minder op elkaar waren ingespeeld. De komende weken zal de luchtmacht de squadrons aanwijzen die de gevechtseenheden van de taakgroepen gaan vormen. Uiteindelijk moeten de taakgroepen 'deployable combat wings' gaan vormen (een wing bestaat uit meerdere squadrons). Volgens de woordvoerders van de luchtmacht heeft het nieuwe model op experimentele basis al gewerkt bij Central Command tijdens de Iraanse raketaanval op Israël.

Bron: Air Force Times  (Rachel Cohen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten