donderdag 6 februari 2020

VS-landmacht wil voorwaartse materieeldepots in Europa en Azië uitbreiden

5 februari - De VS zijn nog steeds bezig om het aantal vooruitgeschoven materieeldepots (Army Prepositioned Stocks - APS) in Europa uit te breiden. Ingevlogen militairen halen hun materieel uit deze depots. Momenteel zijn er van dit soort in Duitsland (Dülmen), Nederland (Eygelshoven), Italië (APS-7 in Livorno voor AFRICOM), Polen (Powidz - in aanbouw tot 2021) en België (Zutendaal). De sites voor Europa heten APS-2. Daarnaast waren er in april vorig jaar in elk geval ook nog interimdepots in Mannheim en Miesau in Duitsland.
Dergelijke depots zijn er ook in het Midden-Oosten (de 82ste Airborne Divisie heeft er net van gebruik gemaakt voor zijn opmars tegen Iran) en in het Pacifische gebied.
De oefeningen Defender Europe en Defender Pacific 2020 dienen ook om deze depots te testen. Het is de bedoeling dat het aantal depots in Azië flink wordt uitgebreid in het kader van de konfrontatie met China. Alleen zijn in het Pacifisch gebied de zeeverbindingen veel belangrijker dan in Europa waar de transporten naar het inzetgebied meestal over de weg of per trein gaan.
Bronnen: Defense News (Jen Judson), Breaking Defense (Sydney J. Freeberg Jr.), US Army Europe, APS Fact Sheet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten