vrijdag 14 februari 2020

Turkije versterkt troepenmacht in Syrië

13 februari - Het Turkse leger heeft meer commando's met pantservoertuigen Syrië ingestuurd en raketartillerie (multiple rocket launchers) naar de Syrische grens gestuurd (de Turkse provincie Hatay ligt westelijk van het Syrische gouvernement Idlib).
Turkije heeft in Idlib een aantal observatieposten, die nu deels worden belegerd door het Syrische leger in een offensief ten oosten van de stad Idlib dat langs de hoofdverbinding M5 van Damascus via Hama naar Aleppo loopt. Het nu gestuurde konvooi omvatte minstens 330 voertuigen, groter dan alles wat eerder de grens over ging. Het was een reactie op het sneuvelen van een aantal (zeker 13) Turkse militairen in Syrië bij de strijd rond de observatieposten.
Eerder meldde Al-Monitor dat tot 10 februari meer dan 100 Turkse konvooien gestuurd waren, de grootste Turkse troepenopbouw in het gebied sinds 2011. Er waren op dat moment rond 9000 Turkse militairen in het gebied, een pantserbrigade, twee gemechaniseerde infanteriebrigades en een team special forces, ondersteund door houwitsers en raketlanceerders.
Bronnen: Daily Sabah (Turkije), Al-Monitor (Metin Gurcan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten