woensdag 5 februari 2020

Oorlogsvoorbereidingen tegen Rusland

31 januari - William Arkin kijkt verder dan de gespannen situatie tussen de VS en Iran in het afgelopen jaar. Hij constateert dat in vijf maanden tijd - van mei tot eind september 2019 - door de VS 93 afzonderlijke militaire oefeningen werden gehouden met strijdkrachten in, boven en rond 29 landen. Deze oefeningen - de meest intense ononderbroken series sinds het einde van de Koude Oorlog - vonden niet plaats in het Midden-Oosten, maar waren gericht tegen Rusland. De nadruk lag op snelle inzet van de luchtmacht en verplaatsingen naar voorwaarts gelegen bases.
Ook opereerden voor het eerst tijdens de regering Trump twee vliegdekschepen met hun eskaders (de Lincoln en de Stennis) samen in de Middellandse Zee. Op twee opvolgende dagen vlogen de F/A-18F Super Hornets van de Lincoln achtereenvolgens bombardementsvluchten naar Roemenië en Litouwen.
Volgens documenten van het Pentagon werden tijdens de krisis rond Iran negen squadrons gevechtsvliegtuigen ingezet in Europa voor oefeningen die op Rusland waren gekoncentreerd. In totaal waren meer dan 50.000 militairen van de NAVO en bondgenoten in aktie tegen Rusland.
Bron: Newsweek (William M. Arkin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten