dinsdag 21 augustus 2018

Snel bevoorradingsschip VS verschijnt in de Zwarte Zee (UPDATE)

20 augustus - Het Expeditionary Fast Transport schip Carson City (T-EPF-7) is vorige week de Bosporus doorgevaren en de Zwarte Zee binnengegaan. Dit is voor het eerst dat een van de snelle transportschepen van het Military Sealift Command (MSC) van de VS deze zee bezoekt. Drie dagen eerder op 12 augustus was ook de destroyer Carney (DDG-64) de Zwarte Zee binnengegaan voor een patrouille.
Tot nu toe zijn deze snelle transportschepen (er zijn er negen en drie zijn nog in aanbouw) vooral actief geweest in de Stille Oceaan. Maar de Carson City is al twee jaar gestationeerd op de marinebasis Rota in Spanje en valt onder het operatiegebied van de Zesde Vloot in Europa. Eerder dit jaar deed het schip mee aan de NAVO-oefening  BALTOPS 2018 in de Baltische Zee, steun aan mijnenruimen en varen on noordelijke wateren. Het schip kan onder meer ook de rol van commandoschip spelen.
Bron: USNI (Megan Eckstein)
AANVULLING: 23 augustus - De Carson City heeft onder meer personeel en materieel bij zich voor de oefening Noble Partner in Georgië. Het schip blijft nog een week in de Zwarte Zee. In februari waren de destroyers Rosss en Carney de eerste sinds 2014 die in tandem patrouilleerden in de Zwarte Zee.
Bron: Stars and Stripes (Scott Wyland)
UPDATE: 28 augustus - De Carson City is inmiddels bij Cyprus. In de
Zwarte Zee werden op 24 augustus troepen, lading en voertuigen (Abrams tanks en Bradley infanterievoertuigen) voor een compagnie in de Roemeense haven Constanta aan land gezet die twee dagen eerder vertrokken waren uit Poti in Georgië. Daarbij betrokken was het 839ste Transportbataljon van US Army, landmacht en marine werkten dus samen.
Bron: US Army (Kris Bonet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten