maandag 6 augustus 2018

Het Russische commando voor special forces

1 augustus - Bij The National Interest een portretje van het Russische Commando voor Speciale Operaties (KSSO). In het artikel wordt dit onderdeel vergeleken met Delta Force in de VS (1st Special Forces Operation Detachment Delta) - wellicht is de parallel eerder met het ook in het artikel genoemde Joint Special Forces Operations Command (JSOC), het centraal geleide deel van de Amerikaanse special forces waaronder Delta Force valt.
De oprichting van KSSO werd voor het eerst bekend gemaakt in maart 2013. Het zou betrokken zijn geweest bij de overname van de Krim in 2014 en de interventie in Syrië vanaf 2015. Vier leden van KSSO sneuvelden daar, waarvan twee die gespecialiseerd waren op samenwerking met de luchtmacht (bij bombardementen)
KSSO heeft een sterkte van 2000 en beschikt in tegenstelling tot JSOC niet zelf over helikopters of luchttransport. Overigens wordt in het artikel wel een eigen luchtmachtonderdeel voor de special forces genoemd met een helikoptereenheid in Torzhok en paraat luchttransport in Tver.
De totale Russische special forces (Spetznats) hebben een sterkte van 9000-10.500 met onderdelen bij de landmacht, mariniers en luchtmobiele eenheden.
Bron: The National Interest (Dave Majumdar)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten