maandag 15 januari 2018

Eerste VS-trainingsbrigade dit voorjaar naar Afghanistan

12 januari - 800 soldaten van de Amerikaanse 1ste Security Force Assistance Brigade (SFAB) van Fort Benning in Georgia zullen dit voorjaar naar Afghanistan vertrekken. Deze aan Central Command verbonden brigade is een nieuw type onderdeel bestaande uit ervaren officieren en onderofficieren die geallieerde troepen gaan adviseren, trainen en ondersteunen.
Op deze manier worden de andere gevechtsbrigadeteams van de landmacht, die tot nu toe steeds kontingenten voor deze rol in Afghanistan moesten leveren, ontlast.
In totaal moeten er zes van dit soort brigades komen die telkens verbonden zijn aan een regionaal commando. Een tweede wordt dit jaar geactiveerd in Fort Bragg in Noord-Carolina.
Intussen is de US Navy van plan personeel van dronefabrikant General Atomics in te huren om hun onbewapende MQ-9 Reapers te vliegen als ondersteuning van Task Force South West van de mariniers in de Afghaanse provincie Helmand en delen van de naburige provincie Nimroz. De Reapers worden normaal gesproken als vierspan ingezet, zodat er steeds één boven het operatiegebied actief is.
Bronnen: Army Times (Meghann Myers), The Drive - The War Zone (Joseph Trevithick)
UPDATE: 16 januari - Een nieuwe Task Force van 300 VS-mariniers is aangekomen in Helmand om het Afghaanse leger op bataljonsniveau te assisteren. Ze lossen de Task Force Southwest af die daar sinds vorige lente was en worden aangeduid als Task Force Southwest 18.1.
Bron: Marine Corps Times (Shawn Snow)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten