dinsdag 23 januari 2018

De special forces van de Franse luchtmacht

18 januari - Omdat de special forces van de Franse luchtmacht zijn begonnen ook onder burgers te werven, vestigt Defense News de aandacht op dit onderdeel. Het Commando Speciale Operaties rekruteerde tot nu toe alleen intern binnen het leger. Er werken rond 750 militairen.
De kern bestaat uit 640 militairen van de paracommando's, luchttransport en helikopters. Op de vliegbasis Orleans zijn de Paracommandogroep Nr. 10 en het 3/61 Transportsquadron Poitou gevestigd. De commando's werken in kleine teams (tot 10 militairen) die doelen opsporen, inlichtingen verzamelen, doelen aanwijzen voor luchtaanvallen van de Rafales en later de schade in kaart brengen. Het transportsquadron vliegt met de (verouderde) C-160 Transall en de C-130 Hercules (onderhouden door het Portugese bedrijf Ogma) om de para's te droppen.
Verder is er 1/67 Helikopter Transportsquadron op de basis Cazaux in het zuidwesten van Frankrijk met Caracal helikopters. En het Squadron Belfort met zes Reaper drones, voorzien van elektro-optische sensoren, binnenkort ook geschikt voor elektronische inlichtingenoperaties en uiteindelijk bewapend. Deze middelen spelen een belangrijke rol bij de inzet in de Sahel.
De Airbus A400 (inzetbaarheid momenteel 40%) zal geleidelijk ook voor de special forces worden geïntroduceerd.
Bron: Defense News (Pierre Tran)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten