donderdag 25 januari 2018

China stelt S-400 raketschild op tegenover Taiwan

19 januari - Het Chinese leger heeft de eerste van een serie materieel voor het geavanceerde Russische raketschild S-400 ontvangen (onder meer een kontrolestation, radars, brandstof en hulpstukken). Mogelijk komt daarmee heel Taiwan binnen het bereik van de "bedreiging" door de Chinese strijdkrachten, aldus de Asia Times.
Het S-400 systeem kan tegelijkertijd vier geleide wapens afvuren op diverse vliegtuigen op verschillende hoogte, heeft een bereik van 400 km en is goed bestand tegen elektronische verstoringsmiddelen.
Lanceersilo's en voertuigen worden ingericht in de zuidoostelijke provincie Fujian, 130 km van Taiwan. China krijgt zes batterijen S-400 volgens een overeenkomst uit 2014. De vraag is of ze ook worden voorzien van de nieuwe generatie geleide wapens, de 40N6E.
* Het artikel in Asia Times zegt dat samen met de al aanwezige 15 divisies S-300 aan de kust van Fujian China mogelijk een "pre-emptieve aanval" op Taiwan kan uitvoeren. Opmerkelijk, omdat in andere situaties zoals bij Aegis Ashore van de NAVO in Polen en Roemenië uitsluitend het defensieve karakter van een dergelijk raketschild wordt benadrukt.
Bron: Asia Times

Geen opmerkingen:

Een reactie posten