vrijdag 17 maart 2017

Russische en Chinese special forces

15 maart - The Cipher Brief wijdt een artikel aan de opbouw van Russische en Chinese special forces naar het voorbeeld van die van de VS
Het Russische Special Operations Command (SSO), een nieuwe formatie, verschilt van de sinds de Tweede Wereldoorlog bekende Spetsnaz, die de traditionele Russische krijgsmachtdelen ondersteunen met verkenning en sabotage. SSO is een eenheid die geheel zelfstandig kan optreden en volledig bestaat uit beroepssoldaten (Spetsnaz heeft nog 20% dienstplichtigen). Het is het resultaat van de legerhervorming van 2008, werd voor het eerst ingezet in de Krim (2014) daarna in Syrië (2015) en nu mogelijk vanuit Egypte in Libië. Het is westerse waarnemers niet helemaal duidelijk of SSO een autonome special forces afdeling is van de militaire inlichtingendienst GRU of rechtstreeks onder de generale staf valt.
Het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA) is pas in de jaren tachtig van de vorige eeuw begonnen met het vormen van special forces, het eerst bij de landmacht. Een westerse expert schat hun aantal op tussen 30.000 en 40.000. Special forces eenheden worden gebruikt door de gemilitariseerde tak van de politie (de Peoples Armed Police - PAP) als eenheden voor terreur- en relbestrijding (bijv. in de provincie Xinjiang). De overige special forces ondersteunen de landmacht, luchtmacht, marine en de strategische kernmacht. In tegenstelling tot hun collega's van de VS en Rusland hebben ze tot nu toe geen oorlogservaring.
Bron: The Cipher Brief (Will Edwards)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten