zaterdag 18 maart 2017

Plan voor 1000 extra VS-troepen naar Syrië

15 maart - Het VS-leger heeft plannen opgesteld om de komende weken 1000 extra militairen naar het noorden van Syrië testuren, waarmee het aantal Amerikaanse troepen zou verdubbelen. Het voorstel maakt deel uit van het nieuwe plan van het Pentagon voor de oorlog tegen ISIS, waartoe president Trump opdracht heeft gegeven en waarover hij nog moet besluiten.
Momenteel zijn er 500 Amerikaanse special forces in Syrië als adviseurs plus 250 Rangers (een colonne rond Manbij) en 200 mariniers (artillerie). De nieuwe troepen zouden waarschijnlijk afkomstig zijn van de 24ste Marine Expeditionary Unit (MEU), 2200 mariniers die per schip op weg zijn naar de regio, en de 82ste Airborne Divisie, waarvan 2500 militairen onderweg zijn naar Koeweit.
Er zijn ook nog ruimere opties die uitgaan van een coalitie van troepen uit de Verenigde Emiraten, Saoedi-Arabië en Jordanië, gecombineerd met VS-militairen.
Bron: The Washington Post (Thomas Gibbons-Neff)
UPDATE: 17 maart - De mariniers die nu in Syrië zijn komen van de USS Makin Island en twee andere schepen, die de regio afgelopen november binnengingen. Zijn horen bij de 11e MEU (totaal 2400 mariniers). Ze zullen in de toekomst naar verwachting worden afgelost door de 24ste MEU die begin maart zijn uitgevaren uit Norfolk in Virginia op de USS Bataan, de USS Mesa Verde en de USS Carter Hall.
In totaal heeft de kampanje tegen ISIS de VS nu 11,5 miljard dollar gekost in rond 1000 dagen vanaf september 2014.
Bron: Associated Press (Lolita C. Baldor, Robert Burns)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten