vrijdag 15 april 2022

Nieuwe Task Force voor VS-marine in de Rode Zee (UPDATE)

14 april - De VS vormen een nieuwe multinationale taakgroep om te gaan patrouilleren in de Rode Zee en de Golf van Aden. Task Force 153 van de door de VS geleide Combined Maritime Forces (CMF - Vijfde Vloot) gaat de maritieme route tussen Egypte en Saoedi-Arabiƫ kontroleren, via de Straat van Bab al-Mandeb tot aan de kustwateren van de grens tussen Jemen en Oman. Het aantal aanwezige marineschepen in deze wateren zal waarschijnlijk niet toenemen.
De groep zal tezelfdertijd tussen de twee en acht schepen omvatten. De CMF werd in 2002 opgericht als internationale marinecoalitie tegen smokkel, terrorisme en piraterij. Er zijn nu vier taakgroepen, CTF-150 in de noordelijke Arabische Zee, CTF-151 tegen piraterij, CTF-152 in de Perzische Golf en nu dus CTF-153 in de Rode Zee. De laatste zal optreden tegen smokkel van wapens (Jemenitische Houthi-rebellen), verdovende middelen, migranten en kolen.
Bron: Al-Monitor

UPDATE: 17 april - Het amfibische commandoschip Mount Whitney (eerder deel uitmakend van de Amerikaanse Zesde Vloot in de Middellandse Zee) gaat deel uitmaken van de nieuwe taakgroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten